fbpx

RATKAISUKESKEINEN TYÖNOHJAUS

Työnohjaus

kokeile veloituksetta!

Jos haluat kokeilla työnohjausta etänä, voit varata itsellesi tutustumistapaamisen veloituksetta.

Tapaamisen kesto on n. 30 min, eikä se velvoita sinua mihinkään.

Kerryttääkö työsi sinulle ajoittain tunnekuormaa?

haluatko oppia huolehtimaan tietoisesti voimavaroistasi?

Mokatan työnohjaus tapahtuu nyt kätevästi etänä! Työnohjauksessa tarkastellaan työssä jaksamiseen, motivaatioon ja työn mielekkyyteen liittyviä tekijöitä ja tutkitaan voimavarakeskeisesti omien ajattelu- ja toimintatapojen vaikutuksia työhön, tavoitteisiin ja tuloksiin. Se on arvokasta aikaa ajattelulle ja kokemusten jäsentämiselle. Keskiössä olet aina sinä itse, sinun kokemuksesi ja se, miten sinä voit.

Työnohjauksessa voidaan käydä läpi yksittäisiä tilanteita (caseja) tai kokemuksia, purkaa vuorovaikutustilanteissa syntynyttä tunnekuormaa, löytää uusia näkökulmia tai oppia toimivampia ajattelu- ja toimintamalleja. Asioita voidaan tarkastella myös laajempina kokonaisuuksina, teemoina ja ilmiöinä.

Työnohjauksen tavoitteet määritellään aina yhdessä prosessin alussa. Lähtökohtana on ajatus, että tapaamisista on oltava hyötyä. Tapaamisen alussa sovimme aina ajankohtaisten tarpeiden pohjalta, mistä aiheesta keskustelemme, matkan varrelta poimimme oivalluksia esiin ja lopussa etsimme keinoja viedä oivalluksia käytäntöön sopivan kokoisin askelin. Suorittamiseksi ei kuitenkaan anneta homman mennä. Joskus tapaamisen tärkein tavoite voi olla pysähtyminen ja pinnan alla vaikuttavien asioiden kuuleminen.

Voimavarakeskeisen etätyönohjauksen tärkeinä viitekehyksinä toimivat ratkaisukeskeinen design thinking- lähestymistapa sekä M.B. Rosenbergin luoma rakentavan vuorovaikutuksen malli, Nonviolent Communication, joka tarjoaa erityisen toimivia työkaluja tunteiden käsittelyyn, omien tarpeiden tiedostamiselle ja voimavaroista huolehtimiselle.

”Ihmisten täytyy saada olla työelämässä myös keskeneräisiä ja epätäydellisiä”

”Oman keskeneräisyytensä hyväksyminen ja myötätunto itseä kohtaan ovat edellytyksiä sille, että voimme tehdä työtä, kasvaa ja kehittyä myönteisessä ilmapiirissä ilman jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta, stressiä ja painetta onnistua ja suorittaa.

Yksi tärkeimmistä tämän hetken työelämän taidoista on mielen joustavuus (resilienssi) eli tasapainottelun taito arjessa. Koska pysyvää harmonian tilaa on elämässä mahdotonta saavuttaa, tasapainoilun taitojen treenaaminen auttaa mieltä sopeutumaan eteen tuleviin muutoksiin ja tekee elämästä vakaampaa. Työnohjaus voi parhaimmillaan olla ratkaiseva avain työssä jaksamisessa ja voimavarojen tietoisen säätelyn tukemisessa.”

Henkilökohtaista ohjausta

Työnohjaus on aikaa ajattelulle ja kokemusten läpikäymiselle.
Valitse yksilö- tai ryhmäohjaus tiimillesi tarpeittesi mukaan.

Tapaamiset kätevästi etänä

Tapaaminen sujuu helposti ja turvallisesti Teamsin, Zoomin tai muun etäyhteyden kautta, paikasta riippumatta.

Hinta - Mitä tämä maksaa?

Tapaamiset n. 3-4 viikon välein. Yhden tapaamisen kesto on 60-120 min. Hinnat alk. 199€ + alv 24% /tapaaminen.

Tyytyväisiä asiakkaitamme
Smartum_logo
Gradia_logo
Gofore_logo
Tilitiikeri_logo
Dextili_logo
untitled-design7

Vaikea päättää? Ei hätää! Mieti rauhassa!

hyödynnä tutustumistarjous 0€

Onko päätöksen tekeminen vaikeaa? Jos haluat kokeilla työnohjausta kanssani etänä, voit varata itsellesi tutustumistapaamisen veloituksetta.

On todella tärkeää, että ohjaajan ja ohjattavan kemiat natsaavat ja syntyy se tunne, että tämän ihmisen kanssa on hyvä puhua. Siksi tarjoan mahdollisuuden kokeilla työnohjausta veloituksetta.

Tapaamisen kesto on n. 30 min, eikä se velvoita sinua mihinkään.

Kenelle? Milloin?

TYÖNOHJAUS SOPII SINULLE, JOS…

 • Teet kuormittavaa työtä (esim. ihmissuhdetyötä), missä huomiosi on asiakkaan haastavissa tilenteissa, jotka nostavat sinussa itsessäsi joskus tunteita pintaan, ja tarvitset paikan, missä on tilaa käsitellä sinussa tapahtuvia asioita ja purkaa mahdollisesti syntynyttä tunnekuormaa. Työnohjaus on myös oivallinen paikka opetella toimintatapoja, jotka ennaltaehkäisevät tunnekuorman syntymistä.
 • Tarvitset aikaa selkiyttää ja jäsennellä omaa työtäsi. Mistä asioista työsi koostuu ja miten sitä olisi mielekästä organisoida ja priorisoida?
 • Haluat löytää uudenlaisia työtapoja tai uusia näkökulmia työn tekemiseen ja irrottautua vanhoista, toimimattomista kaavoista. Olet ehkä saattanut toistaa jo niin pitkään toimimatonta kaavaa, ettet oikein löydä tietä ulos kehästä.
 • Työssäsi on haastavia vuorovaikutustilanteita, joita haluaisit oppia kohtaamaan kuormittumatta niistä itse. Joskus ns. hankalat asiakkaat tai vaikka toimimaton yhteistyö työkaverin kanssa kuormittaa ja tilanteiden purkaminen ja uusien toimintatapojen etsiminen työnohjauksessa voi hyödyttää, vaikka osapuolia ei saataisikaan saman pöydän ääreen.
 • Kaipaat työhösi haasteita, selkeitä tavoitteita ja haluat kasvaa, kehittyä ja huolehtia elinikäisestä oppimisestasi. Työnohjaus on hyvä paikka tutkia myös sitä, miten työssä voisi kehittyä siihen suuntaan, mikä itseä motivoi.
 • Haluat oppia tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja kehittää mahdollisuuksiasi hyödyntää niitä työssäsi.
 • Haluat huomioida ja ottaa vastuun omista voimavaroistasi ja oppia tekemään työtäsi niin, että se ei kuormita sinua kohtuuttomasti. Työnohjauksessa voidaan hyvin etsiä keinoja parempaan palautumiseen ja voimavarojen tietoiseen säätelyyn.

TYÖNOHJAUS EI EHKÄ SOVI SINULLE, JOS…

 • Haluat saada valmiita vastauksia, etkä yhtään tykkää pysähtyä pohtimaan asioita. Parhaimmillaan työnohjaus on juuri silloin, kun vastaukset lopulta nousevat sinusta itsestäsi. Työnohjaajana minun tehtäväni on haastaa sinua ajattelemaan asioita ja ovaltamaan sen, mikä sinulle itsellesi on oleellista. Kun pysähdyt tiedostamaan omia ajattelu- ja toimintatapojasi, sinulle avautuu mahdollisuus vahvistaa toimivia malleja tai muuttaa toimimattomia tapoja toimivimmiksi. Kysyminen ja ilmiöiden ihmettely on tärkeä osa työnohjausta ja se haastaa välillä sinua myös epämukavuusalueelle.
 • Työnohjaus ei ehkä ole sinun juttusi myöskään silloin, jo et halua sitoutua millään tavalla prosessiin, missä päävastuu siitä, millaisia asioita työnohjauksessa nostat esiin, on sinulla itselläsi. Työnohjauksessa nimittäin työnohjaaja ei voi tietää, mikä sinulle itsellesi on merkityksellistä. Sinun on huolehdittava itse siitä, että puhut niistä asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä. Toki työnohjaaja auttaa sinua oman merkityksesi löytämisessä ja työnohjauksessa saa aina olla tietämättä tai osaamatta. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun hiukan valmistaudut itsekin tapaamisiin ja mietit vähän etukäteen, millaiset asiat ovat viime aikoina sinua puhututtaneet ja mihin voisi olla mielekästä tarttua työnohjauksessa.

Jos haluat kokeilla, miltä työnohjaus etänä tuntuu, ole rohkeasti yhteydessä.

Sovitaan tutustumistapaaminen.
Se ei maksa sinulle mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

ONKO TYÖNOHJAUS ETÄNÄ VÄHÄN HANKALAA?

Ei. Se on itse asiassa paljon toimivampaa kuin olisin itsekään voinut kuvitella.

Olin jo pitkään ajatellut palveluideni siirtämistä verkkoon ja jostain syystä kuitenkin jännitin, miten homma voisi toimia, rakentuuko yhteys ihmisten välille, jos ollaan ruutujen takana, eikä aistita toisiamme samalla tavalla kuin samassa tilassa ollessa. Sitten tuli pandemia ja se pisti vauhtia etäohjauskokeiluun, ja nyt en enää haluaisi luopua tästä tavasta tehdä työnohjauksia.

Asioilla on tietysti aina puolensa ja puolensa, toiset tykkäävät enemmän, toiset vähemmän, mutta odotukset ovat ylittyneet moninkertaisesti itsellä ja monilla asiakkailla. Ihmiset tulevat ihmeen helposti tutuiksi ja joskus tuntuu, että ruudun takaa yhteys on jopa intensiivisempää kuin vastaanottohuoneessa ollessa.

Varaa tutustumisaika, niin voidaan helposti käydä yhdessä läpi, miten juuri sinulle tai teidän työryhmälle olisi parasta toteuttaa etätyönohjaus. Mitään ihmeellisiä vimpaimia siihen ei tarvita. Läppäri/ älypuhelin ja kuulokkeet riittävät mainiosti.

Tyytyväisiä asiakkaitamme
 • "Suosittelen kokeilemaan rohkeasti etätyönohjausta. Se on ollut todella helppoa, enkä enää edes muista, ettemme ole tavanneet Katjan kanssa koskaan livenä. Kuulokkeet päässä keskityn tapaamisissa paremmin. Saan tästä ehkä jopa enemmän irti etänä kuin aiemmin kasvotusten tapaamisista."

  T.M.
  T.M.
 • ”Todella kätevää, kun ei tarvitse käyttää aikaa matkoihin ja saan valita itselleni sopivan paikan. Joskus olen käynyt samalla kävelyllä. Ajatus kulkee ehkä paremmin liikkeessä kuin paikoillaan istuessa, varsinkin sellaisina päivinä, missä muutoinkin on ollut jo paljon istumista.”

  S.K.
  S.K.
 • ”Yhteyksien kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa ja etätapaamiset on tuntuneet yllättävän lunnollisilta. Ehkä jopa tehokkaammin pääsee suoraan asiaan, kun jää sellaiset epäolleelliset kiemurat tapaamisista pois. Tässä joutuu vaan itse huolehtimaan sen, että varaa itselleen rauhallisen paikan ja ajan, ettei tule keskeytyksiä.”

  J.M.
  J.M.
 • "Katjan kyky kohdata ja olla läsnä sekä ohjata ovat hyvin erityisellä tasolla. Katja osaa myös haastaa ja ravistella, tosin tämän hän tekee lempeän jämäkästi, rinnalla kulkien.

  Intensiivityönohjauksessa sain kirkastettua oman tilannekuvani sekä sen miten haluan matkaani jatkaa tästä eteenpäin. Äärimmäisen tehokas täsmätyökalu haastaviin elämän risteyskohtiin!"

  Tiina Lindroos
  Tiina Lindroos Humm Oy, Senior HR Manager & Partner

Kuka olen

Olen Katja Sarjakivi, työyhteisö- ja itsensäjohtamisen valmentaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, vuorovaikutuskouluttaja, YTM ja yrittäjä, joka inspiroituu ihmisistä ja rakastaa syvällisiä keskusteluja.

Haastan mielelläni ihmisiä ajattelemaan ja viemään oivalluksiaan sitten käytäntöön, jotta niistä olisi todellista hyötyä arjessa. Ohjaan ihmisiä lempeästi ja rohkean napakasti ottamaan juuri sopivan kokoisia askelia eteenpäin, kohti tavoitteita.

Tavoitteiden on hyvä olla riittävän suuria, jotta ne motivoivat, mutta riittävän pieniä, jotta niiden saavuttaminen on mahdollista. Joskus on niitäkin hetkiä, jolloin ainoa tavoite on vain olla ja ihmetellä asioita sellaisinaan. Aina ei tarvitse pyrkiä mihinkään.

Vastapainoa omassa arjessani ajattelutyölle tarjoavat luonnon rauha ja jääkylmä järvivesi. Villasukat ja japanilainen tee ovat minulle pyyteetöntä rakkautta, jota ei elämässä kannata säästellä.

Vaikea päättää? Ei hätää! Mieti rauhassa!

hyödynnä tutustumistarjous 0€

Onko päätöksen tekeminen vaikeaa? Jos haluat kokeilla työnohjausta kanssani etänä, voit varata itsellesi tutustumistapaamisen veloituksetta.

On todella tärkeää, että ohjaajan ja ohjattavan kemiat natsaavat ja syntyy se tunne, että tämän ihmisen kanssa on hyvä puhua. Siksi tarjoan mahdollisuuden kokeilla työnohjausta veloituksetta.

Tapaamisen kesto on n. 30 min, eikä se velvoita sinua mihinkään.

KATJA SARJAKIVI

info @ mokata.fi
050 360 7352

@mokatamindset / @mokata.fi
#saamokata

MOKATA MINDSET OY

2822885-9
Tietosuojaseloste

© Mokata Mindset Oy 2023